Fra frikirke til en total anderledes menighed

Af Anette Hansen 

Jeg vil fortælle, hvordan jeg har oplevet at komme fra en helt almindelig frikirke til en enkel og helt speciel , unik og anderledes menighed. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at her var en menighed, som elskede Jesus og hans ord. Det kunne jeg slet ikke stå for, så nu vil jeg fortælle lidt om den.

Det helt centrale i gudstjenesten er, at vi lytter til Guds ord, og så er menigheden aktiv i bøn før og efter en prædiken. Her bliver der talt til ens hjerte, og Helligånden begynder lige så stille at forandre en indefra, du kan ikke være tilskuer her, vi er her for sammen at tjene Gud. Johs.4:23.

Jeg oplever menigheden som en Jesus elskende menighed. Jesus er menighedens eneste aktiv, og forkynderne oplever jeg som ydmyge tjenere, der gør sig til e’t med menigheden.

Jeg har oplevet Helligånden på en ny måde i mit liv, mit indre menneske er blevet forløst, han har gjort mig glad, og jeg lever i et ubrudt samfund med ham. 

Sangen er noget for sig, vi synger om det vi selv har oplevet, det handler om Jesus,

teksten er forkyndende og vidnende. Simon og hans harmonika er speciel, ham og hans lovsangsteam, som består af alle aldersgrupper synger ikke for os, men sammen med os, det er forløsende og henter himlen ned.

Forkyndelsen er jo det der former en menighed. Det kunne der siges meget godt om, men jeg har valgt en enkel overskrift: “en bibeltro forkyndelse”

Jeg opdagede meget hurtigt, at mit kendskab til skriften harmonerede med menighedens. Det er det elskede gamle evangelium – men det indebærer også nogle omkostninger, så jeg har truffet nogle valg og taget nogle beslutninger, hvor skulle jegellers gå hen her er det evige livs ord. Jeg hører til her. Og Guds fred som overgår al forstand har fulgt disse valg og givet mig balance og ro.

Jeg er Herren dybt taknemmelig for, at han ledte mig til denne Jesus elskende menighed, og jeg har stor respekt for de tjenere Gud har udrustet til at tjene menigheden og måden de lever det ud på.

Her er ingen myndigheds personer, men ydmyge mænd, som underlægger sig Guds orden. De har et hjerte for menigheden og for at føre hver enkelt frem til modenhed i Kristus. Vi er alle aldersgrupper, og vi får alle samme undervisning, det skaber samhørighed om noget vi har til fælles, nemlig Jesus.

Vi er ikke fejlfri, men Guds kærlighed er udgydt i vore hjerter. Gudstjeneste for os er at tjene Gud med hymner og åndelige sange, og et Guds ord udlagt af Helligånden, så bliver det ikke bedre.

Comments are closed.