Verdens første juletræ

En juleprædiken af Simon Griis

Der er erklæret krig mod julen. Sådan har det heddet sig de sidste år fra USA, og i år er krigen tilsyneladende også kommet til Danmark.

Faktisk var de første, som erklærede julen krig, ikke hedninger, men amerikanske pietister med inspiration fra Cromwell selv (Hvis man altså ikke tæller Herodes med, selvfølgelig, der forsøgte at slå julen ihjel allerede mens den endnu var spæd).

Så kampen mod julen, fejringen, dekorationerne og lysene, kommer også fra kristne. Der er også kristne, der i den forbindelse ikke ønsker et juletræ, men vent nu lige lidt ..!

Har du tænkt over, hvem det egentlig var, der allerførst nogensinde i verdenshistorien, besluttede sig for at der skulle stå et kunstigt træ på fod i hans hus, pyntet med guld, og med blomster, og kroner, og levende lys på grenene???

 

Comments are closed.